forex trading logo

Gyengénlátó változat

Online vendégek

Oldalainkat 25 vendég böngészi
A Programról
Nyomtatás E-mail

A program tartalmi céljáról


A MEÖT TIÉD programjának legfőbb törekvése, hogy lehetőséget adjon a tradicionális értékek és a jobbítás lehetőségeinek összevetésére. Nem minden régi érték értékes a jövő számára, és nem minden innovációs szándék állja meg az életminőség már kialakult standardjeinek próbáját. Ezért keresünk a ma és a holnap szolgálatába állítható, időtálló hagyományokat.


A ma együttélő két-három generáció közt szemléletben óriási különbségek vannak. A középgeneráció utódainak egyéni boldogulási készségei és képességei rendkívül távol állnak a szülei életstílusában egykor megjelent elengedehetetlen elvárásoktól. Aki akár csak a természetes emberi emlékezet alapján gondolja végig a számára eligazító erejű életmodelleket, hamar ráébred, hogy a konkrét értékek és kialakítandó képességek nem abszolútak, nem függetlenek az időtől, hanem azok megszerzéséért mindenkinek egyénileg kell etikai erőfeszítést tennie. Az életstílusok dialógusa áll ennek az etikai folyamatnak a középpontjában, ahogy a közösségileg elfogadott és használt morálból, egyéni morális döntések során létrejön az egyénileg elfogadott és vállalt világszemlélet.


Az etikai döntések alapsémája a kibernetikában is honos van-kell értékpáros. Vannak tradicionális értékeink családi, közösségi, társadalmi, nemzeti és globális szinten. A modern világ életstílusa számos módon ütött vissza a közelmúltban. Ezt a fenntarthatatlanságot először ösztönösen a régi életformákhoz való visszatérés szándékával próbáljuk meg ellensúlyozni. Ahhoz a felismeréshez is kell idő és kellenek megbízható információk, hogy nem minden jó, ami régi. Számot kell vetni a tradíció mint önérték kérdésével is. A "kell" oldalon a "jövőképesség", a fenntartható értékek, a folymatos informálódás áll. A van és kell értékek közti etikai folyamatot a megismerés, tudatosítás, mérlegelés, döntés, változtatás, új életmód és életstílus kialakítása, majd helyességének ellenőrzése és a döntés megerősítése kíséri. Programunkkal, rendezvényeinkkel a környezeti kapcsolataink tudatosításának folyamatát, ill. ennek elkezdését szeretnénk elősegíteni.

 
Támogatja a MEÖT!. Designed by: mysql grant resellerspanel Valid XHTML and CSS.